ua en ru

Екс-голову донецької міліції будуть судити заочно

Екс-голову донецької міліції будуть судити заочно Фото: Романова будуть судити заочно

Романову загрожує до 15 років тюремного ув'язнення

Колишнього начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області Романа Романова будуть судити заочно. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Слідчий відділ прокуратури Донецької області завершив досудове розслідування кримінальної справи стосовно генерал-майора міліції Романова, який в 2014 році змінив присязі працівника правоохоронних органів України та сприяв створенню на території Донецької області терористичної організації "ДНР".


Прокуратура встановила, що Романов не організував належну роботу відомства по запобіганню проведення антиукраїнських мітингів у Донецьку. Також він не сприяв залученню до кримінальної відповідальності радикально налаштованих прихильників "ДНР".

"Крім того, під час захоплення адміністративної будівлі Донецької обласної державної адміністрації глава міліцейського главку особисто виступив перед учасниками громадських заворушень і пообіцяв їм співпрацю з боку міліції", - йдеться в повідомленні.

Так як Романов перебуває на тимчасово окупованій території Донецької області, йому заочно повідомлено про підозру у "створенні або участі у терористичній групі чи терористичній організації", а також "зловживанні владою або службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки". Екс-глава донецької міліції оголошений в розшук.

Обвинувальний акт проти Романова направлено до суду. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура підозрює екс-голову донецької міліції у створенні ДНР.