ua en ru

Екс-главу апарату Білого дому допитали у зв'язку з розслідуванням по справі РФ

Екс-главу апарату Білого дому допитали у зв'язку з розслідуванням по справі РФ фото: Білий дім (obamawhitehouse.archives.gov)

Райнс Прибас готувався до розмови кілька тижнів

Спецпрокуратура США допитала екс-главу апарату Білого дому Райнса Прибаса у зв'язку з розслідуванням, що стосуються тверджень про втручання РФ в американські вибори в 2016 році. Про це повідомляє CNN.

За відомостями джерел, ця бесіда відбулася раніше в цей же день. Про її зміст інформації не наводиться.

Раніше адвокат Прибаса Вільяма Берк заявляв, що екс-глава апарату Білого дому добровільно погодився переговорити з підлеглими Мюллера. "Він був щасливий відповісти на всі їхні запитання", - сказав Берк.

Так, апарат Мюллера має намір поговорити і з іншими колишніми і діючими співробітниками адміністрації президента Дональда Трампа. У їх числі колишній прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, юрисконсульт Білого дому Дональд Макган, а також директор з комунікацій Білого дому Хоуп Хікс.

Як раніше повідомляла у вересні газета The Washington Post, на думку спецпрокурора, зазначені особи могли бути свідками кількох епізодів, пов'язаних з розслідуванням, у тому числі прийняття Трампом рішення про звільнення екс-директора ФБР Джеймса Комі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що конгрес Сполучених Штатів Америки (США) планує оприлюднити рекламу з соціальної мережі Facebook, яку Російська Федерація (РФ) могла використовувати під час виборів президента в США.