ua en ru

Екс-головний редактор "Вєстєй" сьогодні повернеться в Україну

Екс-головний редактор "Вєстєй" сьогодні повернеться в Україну Фото: Ігор Гужва

Гужва заявив, що не має наміру переховуватися від слідства

Колишній головний редактор газети "Вєсті" Ігор Гужва в суботу, 1 серпня, має намір повернутися в Україну. Про це Гужва написав на своїй сторінці в Facebook.

"Отже, я сьогодні лечу в Київ. З приводу оголошення в розшук. Це чергова спроба мене залякати і перешкодити поверненню в Україну, чого дуже бояться деякі впливові люди. Вони хочуть, щоб всі українські ЗМІ ходили строєм під наглядом "смотрящих" і "кураторів", а тих, хто з цим не згоден, виживають з країни", - повідомив Гужва.

При цьому екс-головний редактор "Вєстєй" підкреслив, що не має наміру ховатися від правосуддя.

"Навпаки, я перебуваю в постійному контакті зі слідчим по моїй справі і ми вже домовилися, що в суботу прямо з аеропорту я приїду до нього і отримаю горезвісну "пидозру". Тобто, я не ховаюся, я заздалегідь попереджаю слідство про своїх переміщеннях. Крім того, нагадаю, що мене хочуть зробити підозрюваним у статті 212, частина 3 КК україни (ухилення від сплати податків), яку при "злочинної влади" гуманізували - тобто за цією статтею не передбачено утримання під вартою. Тільки заставу", - зазначив він.

У той же час Гужва не виключив, що незважаючи на гуманізацію статті, його можуть відправити у в'язницю.

"Тепер конкретика - я прилітаю сьогодні в Бориспіль о 16-00. Готовий прямо в аеропорту поспілкуватися з колегами із ЗМІ та відповісти на ваші питання", - уточнив він.

Відзначимо, напередодні ЗМІ повідомили про те, що Ігор Гужва оголошений в Україні в розшук за підозрою в ухиленні від сплати податків.

Нагадаємо, 29 липня стало відомо, що Гужва залишив посаду головного редактора газети "Вєсті".