ua en ru

Екс-голову Чернівецької ОДА Папієва можуть позбавити недоторканності, - прокурор

Екс-голову Чернівецької ОДА Папієва можуть позбавити недоторканності, - прокурор Михайло Папієв

Народного депутата України від "Опозиційного блоку", екс-губернатора Чернівецької області Михайло Папієв можуть позбавити депутатської недоторканності з-за зловживань під час парламентських виборів 2012 р. Про це повідомив прокурор Чернівецької області Микола Якимчук, передає "Громадське радіо".

Так, слідство у кримінальному провадженні встановило факти перешкоджання Папієвим здійсненню виборчого права в ході виборчої кампанії 2012 р.

"Завершено досудове розслідування кримінального провадження, за яким в якості обвинуваченого проходить Михайло Папієв. Мова йде про зловживання під час парламентських виборів 2012 року", - сказав Якимчук.

За його інформацією, слідством встановлено непоодинокі випадки публічних закликів голосувати за кандидата в нардепи, висунутого на з'їзді Партії регіонів, в ході робочих поїздок по населених пунктах області.

За словами Якимчука, проведено три психолого-лінгвістичні та дві експертизи відео - та звукозаписів, комп'ютерної техніки.
"За результатами проведення розслідування зібрано достатньо доказів, які дають підстави стверджувати про наявність в діях Папієва ознак злочину, а саме: перешкоджання вільному здійсненню громадянами свого виборчого права, поєднане з примусом, вчинене посадовою особою з використанням свого службового становища", - додав прокурор.

Для подальших дій відносно Папієва, який є народним депутатом і має недоторканність, потрібен дозвіл Верховної Ради. За словами Якимчука, зараз "процедура йде через Генеральну прокуратуру".

Зазначимо, Папієв очолював Чернівецьку ОДА в 2010-2014 рр. З листопада 2014 р. він входить до складу лічильної комісії Верховної Ради.

Нагадаємо, прокуратура підозрює екс-голову Київської ОДА Анатолія Присяжнюка в розтраті 36,5 млн грн.