ua en ru

Екс-глава Yahoo звинуватила хакерів з Росії у зломі 3 млрд акаунтів

Екс-глава Yahoo звинуватила хакерів з Росії у зломі 3 млрд акаунтів Фото: хакерська атака (flickr.com/iabeta)

Про хакерську атаку на користувачів Yahoo стало відомо в грудні 2016 року

Колишній генеральний директор американської компанії Yahoo Мариссе Майєр звинуватила Росію в крадіжці 3 млрд облікових записів користувачів системи в 2013 році. Про це повідомляє Reuters.

"Ці зломи (акаунтів, - ред.) сталися під час мого перебування на посаді глави компанії", - зазначила вона.

Маєр додала, що "як генеральний директор" хоче "щиро вибачитися перед кожним з користувачів" Yahoo.

За її словами, компанія до цих пір так і не змогла визначити, як саме сталася атака. Екс-глава компанії підкреслила, що нічого не було відомо до тих пір, поки дані про це в листопаді минулого року не представили американські влади.

"Тепер ми знаємо, що відповідальними за складні і витончені атаки на системи Yahoo були російські розвідники і хакери, спонсоровані державою", - додала вона.

Варто відзначити, що про масову хакерської атаки на користувачів Yahoo стало відомо в грудні 2016 року. За інформацією представників компанії, зломів зазнали тоді 1 млрд акаунтів. Однак пізніше, в жовтні 2017 року, Yahoo уточнила кількість жертв атаки. Так, всього, згідно з оновленими даними компанії, хакери зламали 3 млрд акаунтів, а сама атака торкнулася всіх користувачів пошукової системи.

Так, в березні 2017 року федеральні прокурори США звинуватили у зломах 500 млн облікових записів користувачів Yahoo двох російських розвідників і двох хакерів.

Нагадаємо, на початку жовтня Кібератака на системи інтернет-гіганта Yahoo в 2013 торкнулася 3 млрд користувачів сайту.