ua en ru

Екс-глава штабу Клінтон дасть свідчення Конгресу США по справі про втручання Росії у вибори

Екс-глава штабу Клінтон дасть свідчення Конгресу США по справі про втручання Росії у вибори Фото: Джон Подеста (flickr.com americanprogress)

Палата Представників допитає Джона Подесту по справі РФ

Комітет з розвідки Палати Представників Сполучених Штатів (США) планує заслухати свідчення глави кампанії Хілларі Клінтон і колишнього радника Барака Обами Джона Подеста по справі про втручання Російської Федерації (РФ) у вибори 2016 року. Про це повідомляє CNN, посилаючись на свої джерела.

"Комітет Конгресу заслухає Джона Подесту, главу компанії Клінтон в 2016 році, чий зламаний обліковий запис електронної пошти послужив поштовхом для справи щодо втручання РФ у вибори президента США в минулому році", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Подеста стане одним з перших великих свідків комітету, який зустрінеться з групою "за закритими дверима", намагаючись визначити масштаби участі Росії в минулорічній кампанії.

Так, джерела видання повідомляють, що комітет розіслав прохання про спілкування з шістьма свідками, які, як очікується, зберуться наступного тижня на секретній сесії. Очікується також, що комітет задасть питання Подесте про крадіжку зломщиками декількох тисяч листів з його електронної пошти під час передвиборної кампанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сенат США розслідує можливі зв'язки команди президента США Дональда Трампа з Російським фондом прямих інвестицій.