ua en ru

Екс-голова СБУ Калінін заперечує, що координував дії найманців на Майдані

Колишній голова СБУ Ігор Калінін рішуче спростовує заяви народного депутата Геннадія Москаля про те, що він координував дії титушек та спецпідрозділу "Альфа" на Майдані Незалежності.

Колишній голова СБУ, радник Президента Віктора Януковича Ігор Калінін спростовує заяви народного депутата від фракції "Батьківщина" Геннадія Москаля про те, що він координував дії найманців і спецпідрозділу "Альфа" на Майдані Незалежності. Про таке він заявив в ефірі "5 каналу".

"Пан Москаль зробив заяву, що я нібито координував дії спецпідрозділів "Альфа" за підпалу Будинку профспілок. Тому я хочу зробити офіційну заяву з цього приводу, що сьогодні було висунуто звинувачення в тому, що я координував нібито дії "тітушок", спецпідрозділу "Альфа" - я рішуче спростовую цю заяву. По-перше, в рамках своїх повноважень і функціональних обов'язків я не якому чином не міг впливати на вищевказані події. Я заявляю, що як офіцер, як громадянин ніколи не піднімав і не підніму руку на свій народ. Тому я перебуваю в своїй країні, я зараз в Україні і готовий дати відповіді на всі питання", - заявив Калінін.

"Спецпідрозділ "Альфа" відповідає особисто голові та начальнику центру спеціальних операцій - це два керівника, які мають право дати команду на застосування "Альфи", - додав екс-глава СБУ.

"Я ніяких наказів не віддавав, ніякі дії не координував і відповідно готовий взяти на себе відповідальність за ті дії, які я робив і особисто віддавав накази", - підкреслив він.