ua en ru

Екс-глава поліції Одеської обл. не задекларував майже 900 тисяч гривень

Екс-глава поліції Одеської обл. не задекларував майже 900 тисяч гривень Фото: Дмитро Головін (facebook.com/Дмитрий Головін)

НАЗК виявило недостовірні дані у декларації екс-начальника поліції за 2017 рік

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило недостовірні відомості в електронній декларації колишнього начальника поліції Одеської області Дмитра Головіна. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Недостовірну інформацію агентство виявило за результатами повної перевірки декларації екс-начальника поліції за 2017 рік.

"Так, встановлено, що посадовець не задекларував автомобіль, власну квартиру та квартиру дружини, що належать їм на праві власності, а також зазначив недостовірні відомості про свій дохід та дохід дружини. Загалом відомості, вказані посадовцем у декларації, відрізняються від достовірних на суму понад 819 тис. гривень. Обґрунтований висновок щодо ознак кримінального правопорушення направлено до Національного антикорупційного бюро", - вказано у повідомленні.

Крім того, за декларування недостовірних відомостей на суму понад 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб НАЗК направило до суду протокол стосовно судді Перемишлянського районного суду Львівської області Романа Борняка. Зокрема, за результатами перевірки декларації за 2017 рік встановлено, що суддя не зазначив відомості про свій дохід, дохід дружини від продажу нерухомого майна та страхових виплат загалом на суму 237,6 тис. гривень.

Нагадаємо, екс-керівнику поліції Одеської області Дмитру Головіну Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як писало РБК-Україна, прокурори просили суд взяти під арешт колишнього керівника поліції Одеської області Дмитра Головіна з альтернативою застави.

Відзначимо, екс-голові Національної поліції Одеської області Дмитру Головіну повідомлено про підозру за ч.5 ст.191 КК України, тобто у скоєнні заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах.

Так, Головіна і його колишнього заступника Костянтина Гейко звинувачують у продажу контрафактних сигарет, які були речовими доказами по одній з кримінальних справ.