ua en ru

Екс-глава МВС Захарченко підозрюється в отриманні 1,2 млн грн хабара, - ГПУ

Екс-глава МВС Захарченко підозрюється в отриманні 1,2 млн грн хабара, - ГПУ Фото: Віталій Захарченко

Зараз перевіряється законність джерел походження майна Захарченко та його сім'ї

Генеральною прокуратурою України (ГПУ) 4 серпня складено повідомлення про підозру колишнього міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка у одержанні неправомірної вигоди у розмірі 1,2 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Як повідомляється, Захарченко отримав 1,2 млн грн за сприяння у здійсненні безперешкодної незаконної господарської діяльності фіктивних суб'єктів господарської діяльності, які створювалися з метою ухилення від сплати податків підприємствами реального сектора економіки і надання послуг з конвертації безготівкових коштів у готівку для подальшої легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Дії екс-міністра кваліфіковані за ч. 5 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України.

"Розслідування триває, перевіряється законність джерел походження майна і грошових коштів Віталія Захарченка та його сім'ї", - зазначили в ГПУ.

Нагадаємо, навесні 2015 р. повідомлялося, що екс-глава МВС України Віталій Захарченко призначений експертом з інвестицій в Держдумі РФ.

Пізніше повідомлялося, що екс-міністр створив у Севастополі штаб з підготовки бойовиків.