ua en ru

Екс-глава Каталонії готовий до переговорів з Мадридом в Брюсселі

Екс-глава Каталонії готовий до переговорів з Мадридом в Брюсселі Фото: Карлес Пучдемон (facebook.com/KRLSPuigdemont)

Пучдемон підкреслив, що не буде просити політичного притулку за кордоном

Екс-глава Каталонії Карлес Пучдемон готовий до переговорів з урядом Іспанії, проте тільки в Брюсселі (Бельгія). Про це повідомляє DW.

"Пучдемон заявив про готовність зустрітися з главою уряду Іспанії Маріано Рахой, проте в Брюсселі", - йдеться в повідомленні.

На його думку, такі переговори необхідні і повинні відбутися в Брюсселі, де зараз знаходиться Пучдемон разом з кількома екс-міністрами свого уряду.

Політик вкотре наголосив, що не буде просити політичного притулку за кордоном. Він також нагадав, що добровільно здався бельгійській поліції після того, як Мадрид видав європейські ордери на його арешт і арешт членів його уряду.

Крім того, Пучдемон заявив, що у центрального уряду в Мадриді відсутні пропозиції для вирішення кризи в Каталонії.

"Це ж викликає підозру, що за всі роки руху за незалежність іспанський уряд був не в змозі запропонувати конкретне політичне рішення для Каталонії, яке було б прийнятним", - стверджує політик.

Пучдемон припускає можливість порозуміння з Мадридом, якщо уряд "почує каталонців".

"Ми сказали: ми почуємо вашу пропозицію, якщо ви почуєте нашу. І, можливо, на основі взаємного визнання ми досягнемо прогресу і знайдемо компроміс, який нас влаштує", - резюмував екс-глава Каталонії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Іспанії 71,1% опитаних виступають проти незалежності Каталонії.