ua en ru

Екс-голова ДСНС в Одеській області заочно арештований у справі 2 травня

Екс-голова ДСНС в Одеській області заочно арештований у справі 2 травня Фото: рішення суду

Бездіяльність екс-чиновника кваліфікують за статтею 135 КК України

Печерський районний суд Києва заочно обрав запобіжний захід у вигляді арешту колишньому начальнику Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Володимиру Боделану, оголошеному в розшук за бездіяльність під час трагічних подій 2 травня 2014 року. Про це свідчить відповідне рішення суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з рішенням суду, Боделана повинні помістити під варту. Бездіяльність екс-чиновника кваліфікують за статтею 135 КК України (залишення в небезпеці).

Згідно з матеріалами справи, приблизно о 19:30 на Куликове поле прибув начальник ДСНС в Одеській області, який, будучи одягнений в форму, спостерігав за подіями. Приблизно о 19:50 громадськість, яка вживала заходів щодо евакуації і порятунку людей від пожежі, стала погрожувати Боделану у зв'язку з його бездіяльністю, після чого чиновник приблизно о 19:55 по телефону віддав розпорядження направити на гасіння пожежі лише одне відділення ГПРЧ-2.

Нагадаємо, в жовтні 2014 року Одеський окружний адміністративний суд на засіданні визнав правомірним звільнення Володимира Боделана з посади голови управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

Відзначимо, Боделан заявляв, що 99,9% людей в одеському Будинку профспілок 2 травня загинули миттєво і не через пожежу.