ua en ru

Екс-голова Генічеської РДА Німетуллаєв оголошений у розшук

Екс-голова Генічеської райдержадміністрації в Херсонській області Сейтумер Німетуллаєв оголошений в розшук.

Екс-голова Генічеської райдержадміністрації в Херсонській області Сейтумер Німетуллаєв оголошений в розшук. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Херсонської області.

Як зазначається, проти Ниметуллаева порушено три кримінальні провадження з правовою кваліфікацією за ч. 2 ст.364 КК України за фактом порушення вимог трудового законодавства в діяльності бюджетних установ району з попередньою кваліфікацією за ч.1 ст.172 КК України.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовою особою без проведення передбаченого законодавством аукціону передано понад 1000 га сільськогосподарських земель у користування приватному підприємству, директором якого є його дружина, для використання з метою отримання прибутку, чим заподіяно державі збитки на суму понад 7 млн. грн", - йдеться в повідомленні.

Також встановлено, що протягом грудня 2013 р. з Генічеська до Києва двічі відправлялася група з 50 громадян для участі в так званому "Антимайдане". Організаторами виїздів стали Генічеська районна державна адміністрація, Генічеський районна рада і районна осередок Партії регіонів.

"17 жовтня колишньому голові райдержадміністрації повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, 22 жовтня він оголошений в розшук. На об'єкти нерухомості, автотранспорт та земельні ділянки площею понад 700 га, що належать підозрюваному накладено арешт", - повідомили в прокуратурі.

Крім того, прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом публічних закликів через Інтернет Ниметуллаева до вчинення умисних дій щодо зміни меж державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Проводяться першочергові слідчі дії з метою встановлення місцезнаходження підозрюваного.

Нагадаємо, прокуратура розслідує справу проти екс-чиновників Херсонської ОДА, що примушували бюджетників їздити на "Антимайдан".