ua en ru

Екс-глава ФБР свідчитиме перед комітетом із розвідки Сенату

Екс-глава ФБР свідчитиме перед комітетом із розвідки Сенату Фото: Джеймс Комі дасть публічні свідчення щодо втручання РФ у вибори

Засідання з публічним свідченням буде проведено після 29 травня

Колишній глава ФБР Джеймс Комі дасть публічні свідчення на слуханнях у комітеті з розвідки американського Сенату у справі про можливе втручання Росії в президентські вибори США. Про це повідомили співголови комітету від республіканців Річард Берр і представник демократів Марк Уонер, передає CNN.

За їхніми словами, засідання буде проведено після Дня поминання 29 травня. Точну дату поки не визначено.

"Комітет хоче отримати зізнання від колишнього глави ФБР про його роль в оцінці дій розвідки з питання про втручання Росії у вибори, які відбулися в США у 2016 році. Я сподіваюся, що ми внесемо ясність для народу Америки в недавні події, які широко висвітлюються в ЗМІ", - заявив Берр.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп відправив у відставку Комі 9 травня. У Міністерстві юстиції заявили, що причиною звільнення стали дії колишнього глави ФБР під час розслідування відносно Гілларі Клінтон у 2016 році. Представники демократичної партії США звинуватили Трампа в підриві розслідування можливого втручання Росії в президентські вибори, яке було ініційоване саме Комі, коли він очолював ФБР.

Голова комітету палати представників конгресу США з нагляду та державної реформи Джейсон Чаффетс направив у ФБР документ, в якому він зажадав від бюро записи контактів Трампа і Комі. У документі сказано, що матеріали представники Конгреси хотіли б отримати до 24 травня.