ua en ru

Екс-голова ДонОДА заявив про "секретний список" підприємств, яким можна торгувати з ДНР/ЛНР

Екс-голова ДонОДА заявив про "секретний список" підприємств, яким можна торгувати з ДНР/ЛНР Фото: Кіхтенко заявив про "секретний список" підприємств, яким можна займатися контрабандою

За словами Кіхтенко, питання контрабанди залежить від представників ГФС, Міноборони, МВС і безпосередньо перевізників

Колишній глава Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко заявив про існування засекреченого списку підприємств, яким дозволено ввозити і вивозити контрабанду на окуповані території Донбасу. Про це Кіхтенко повідомив в інтерв'ю "112 Україна".

"Питання контрабанди залишається відкритим. Сказати, що її там перемогли - точно ні. Є список підприємств, яким дозволено займатися ввезенням і вивезенням. Він засекречений. Його знають не багато, але він існує", - розповів Кіхтенко.


За його словами, спільно з начальником УВС Донецької області, з усіма силовиками і податківцями майже добу вироблявся механізм, як зупинити неконтрольоване ввезення товарів на окуповані території Донбасу.

Проте "від позиції глави адміністрації Луганської, Донецької, мало що залежить, тому що питання контрабанди вирішують ті люди, які займаються нею: на блокпостах, на пунктах впуску-випуску".

"Це представники ГФС, Міноборони, МВС, і відповідно, ті люди, які зацікавлені в перевезенні цього товару", - підкреслив екс-голова Донода.

Кіхтенко повідомив, що багато військовослужбовців прагнуть поспасть на блокпост, тому що це "хлібне місце". Зупинити контрабанду на пунктах пропуску можна тільки з допомогою волі керівництва силових структур спільно з обласними керівниками та волонтерами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФСБ Росії заявила про зростання контрабанди зброї з України.