ua en ru

Екс-директора Луцького хлібокомбінату затримали за підозрою в розтраті майже 60 млн гривень

Екс-директора Луцького хлібокомбінату затримали за підозрою в розтраті майже 60 млн гривень Фото: НАБУ (twitter.com/nab_uk)

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) 19 грудня 2017 року під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затримали колишнього директора Державного підприємства "Луцький КХП №2" за підозрою в розтраті зерна на суму понад 58,81 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Так, в цей же день колишньому чиновнику повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Як встановило слідство, ВАТ "Аграрний фонд" (100% акцій належить державі) у листопаді 2013 року передав зерно на відповідальне зберігання до ДП "Луцький КХП №2".

"Тодішній керівник ДП, без отримання дозволу власника зерна, вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їх боку. Таким чином, протягом квітня-червня 2014 року з елеватора ДП "Луцький КХП №2" було вивезено понад 26 тис. тонн зерна, яке належало ВАТ "Аграрний фонд", що завдало підприємству збитків на суму понад 58810000 гривень", - йдеться в повідомленні.

На даний момент вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Зазначено, що розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з жовтня 2016 року.

Зазначимо, що посада директора ДП в 2013 році займав Степан Москвич.

Нагадаємо, на початку грудня в Черкаській області правоохоронці затримали екс-чиновника, причетного до розтрати 38 млн гривень держкоштів.