ua en ru

Екс-чиновника Госгеокадастра затримали на хабарі у 15 тисяч доларів

Екс-чиновника Госгеокадастра затримали на хабарі у 15 тисяч доларів Фото: хабар (twitter.com/nab_ukr)

Зловмисник вимагав хабар за сприяння у передачі землі у приватну власність

Київська місцева прокуратура №3 спільно з СБУ, Госгеокадастром і Нацполицией затримала на отриманні 10 тис. доларів хабара колишнього співробітника Обухівського районного виробничого відділу Київської обласної філії державного підприємства "Центр державного земельного кадастру". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Правоохоронці встановили, що екс-чиновник вимагав від цивільного особи 15 тис. доларів за вплив на посадових осіб Головного управління Госгеокадастра в Київській області при прийнятті позитивного рішення про затвердження проекту відведення земельної ділянки в Обухівському районі Київської області і підписання наказу про передачу в приватну власність.

Злочинець був затриманий під час отримання ним другої частини неправомірної вигоди.

В даний час вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 369-2 КК України (зловживання впливом) та обрання йому запобіжного заходу.

altalt

Фото: хабар (прокуратура Києва)

Нагадаємо, прокуратура міста Києва спільно з оперативними працівниками СБУ та Нацполицией вчора, 13 червня, затримали на одержанні неправомірної вигоди в сумі 285 тисяч гривень старшого оперуповноваженого відділу по боротьбі з незаконною легалізацією іноземців столичної поліції.