ua en ru

Екс-посадовець Одеського держцирку підозрюється у нанесенні державі 3 млн гривень шкоди

Екс-посадовець Одеського держцирку підозрюється у нанесенні державі  3 млн гривень шкоди Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Чиновник незаконно передав у оренду держмайно

Екс-посадовець ДП "Одеський державний цирк" підозрюється у нанесенні державі 3 млн гривень шкоди. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Одеської області.

"Одеська місцева прокуратура № 3 (Приморський район) направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього посадовця ДП "Одеський державний цирк", підозрюваного у зловживанні службовим становищем ( ч. 2 ст. 364 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у 2012-2015 роках, займаючи керівну посаду у держпідприємстві чиновник незаконно надав право приватному підприємству на передачу в оренду об’єкту держвласності площею понад 2 тис м кв. Тоді як за законом право надавати в оренду держмайно площею понад 200 м кв. знаходиться у компетенції Фонду держмайна України та його регіональних підрозділів.

"Такими діями підозрюваний спричинив державі майже 3 мільйони гривень шкоди. У березні 2017 року до суду скеровано аналогічний обвинувальний акт стосовно одного з колишніх посадовців вказаного ДП, який обіймав цю посаду у інший проміжок часу та, не маючи повноважень, передав в оренду майно", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Господарський суд Києва визнав недійсним договір, який привів до розтрати 92 млн гривень Публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця".