ua en ru

Економісти прогнозують падіння економіки Британії з-за Brexit

Економісти прогнозують падіння економіки Британії з-за Brexit Фото: економісти Британії очікують зростання інфляції в країні до 3% до кінця 2017 року

Економіка Британії зросте на 1,7% в 2016 році і лише на 1% в 2017

Провідні економісти прогнозують економічний спад в Британії в 2016 і 2017 роках через рішення держави вийти з Європейського Союзу. Про це свідчать дані дослідження Національного інституту економічних і соціальних досліджень, передає BBC.

Також очікується зростання інфляції до 3% до кінця 2017 року, що, насамперед, пов'язано з падінням вартості національної валюти.


За прогнозами працівників інституту, економіка Британії, швидше за все, зросте на 1,7% в 2016 році, але лише на 1% в 2017.

"За нашими очікуваннями Великобританія зіткнеться з помітним уповільненням економічного зростання в другій половині 2016 року, і така ситуація збережеться аж до кінця 2017 року", - зазначив Кірбі.

У той же час Конфедерація британської промисловості у своєму звіті стверджує, що малі та середні підприємства Британії побоюються зменшення замовлень в найближчі 3 місяці.

За словами директора економіки Конфедерації Рейну Ньютона-Сміта, через ослаблення фунта малі та середні підприємства згортають деякі свої інвестиційні проекти, незважаючи на очікування про збільшення імпорту.

Тим часом, британські покупці виграють від падіння цін в магазинах - ціни впали на 1,6% з липня 2015 року по липень 2016 року. За минулий рік продовольчі товари подешевшали на 0,8%, а непродовольчі - на 2,2%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і Великобританія мають намір розширити економічне співробітництво.