ua en ru

Економіка України почне відновлюватися при 4-6% зростанні, - Асоціація банків

Економіка України почне відновлюватися при 4-6% зростанні, - Асоціація банків Фото: Роман Шпек

Макроекономічна стабільність не стала основою для поліпшення інвестиційного клімату

Говорити про стійке відновлення економіки можна тільки після досягнення показниками її зростання рівня 4-6%. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив голова Ради Національної Асоціації банків України Роман Шпек, передає кореспондент РБК-Україна.

"Аналітики залишаються при своїх прогнозах, що темпи зростання економіки будуть десь 1,5-1,6%, але ми називаємо це не зростання, а статистичні зміни на низькій базі порівняння. Так що, якщо говорити про зростання, то коли це буде 4-6 % ми можемо говорити вже про постійне відновлення економіки України ", - заявив Шпек.

За його словами, Україні все ж вдалося досягти макроекономічної стабільності, крім того, бюджетна політика уряду останнім часом є більш здоровою, ніж у попередні періоди. Однак, досягнення країною стабільних макроекономічних показників не стало основою для оздоровлення інвестиційного клімату.

"Велика проблема, що ця макроекономічна стабільність не стала основою для поліпшення інвестиційного клімату, прискорення структурних реформ", - додав Шпек.

Нагадаємо, МВФ прогнозує зростання української економіки на 2,5% у 2017 році.