ua en ru

Економіка Китаю прискориться в I кварталі, - експерти

Темпи зростання економіки Китаю в річному вираженні в I кварталі 2013 р., швидше за все, виявляться вищими, ніж вони були в IV кварталі 2012 р. Так вважають експерти, опитані Reuters.

Зростання інвестицій в основний капітал і зростання виробництва демонструють двозначні цифри, що зміцнює впевненість у стійкості відновлення економіки.

Якщо зростання ВВП буде зафіксовано другий квартал поспіль, що і впевненість буде тільки зростати. Інвестори впевнені, що китайська влада розробила хорошу стратегію з відновлення економіки, після того як в 2012 р. було зафіксовано мінімальний зростання за 13 років.

Тим часом експерти також прогнозують зниження інфляції до 2,4%, після того як у лютому був зафіксований максимум за останні 10 місяців. Нагадаємо, інфляція склала 3,2%. Якщо прогноз виправдається, то владі не доведеться починати посилення грошово-кредитної політики на ранніх стадіях відновлення.

У своїй клієнтській записці International Capital Corp повідомляє, що чекає зростання ВВП в I кварталі на позначці 8,1%. Очікування аналітиків цієї компанії трохи вище, ніж середній консенсус-прогноз на позначці в 8%.

Читайте також: Зростання ВВП Китаю до 2030 р. сповільниться до 6,2%, - ФРС