ua en ru

Економіка Італії в I кварталі 2013 р. скоротилася на 0,6%

Італійська економіка скоротилася на 0,6% в I кварталі 2013 р. в порівнянні з попереднім аналогічним періодом, свідчать остаточні дані статистичного агентства країни Istat, передает телеканал "Росія 24".

Результати виявилися вище попередніх значень, які вказували на падіння економіки до 0,5%. Подібна динаміка свідчить, що рецесія в Італії може виявитися набагато більш тривалою, ніж очікують експерти. За прогнозами експертів Istat, економіка Італії скоротиться на 1,4% цього року, що набагато більше, ніж прогнозувалося раніше.

Рівень приватного споживання, як очікується, буде падати, позначаючись на зниженні купівельної спроможності домашніх господарств і зростаючої безробіття.

Агентство статистики прогнозує, що зростання економіки Італії до 2014 р. складе 0,7%. При цьому експерти відзначили, що рівень безробіття наступного року досягне рекордної позначки в 12,3%.

За прогнозом експертів рейтингового агентства Fitch, економіка Італії впаде в поточному році на 1,8%. Державний борг, як очікується, наблизиться до 130% ВВП.

Читайте також: Економіка єврозони демонструє найтриваліший спад десятиліття