ua en ru

Економічному зростанню країн, що розвиваються, в I кварталі сприяла впевнена динаміка випуску обробних галузей, - HSBC

Впевнена динаміка випуску обробних галузей в I кварталі поточного року сприяла економічному зростанню країн, що розвиваються, вважають аналітики банку HSBC.

Обсяг виробництва на ринках, що розвиваються, ріс максимальними темпами за останні три квартали, за даними HSBC. Рушійним фактором стало те, що до зростання обробних галузей додався стійкий підйом ділової активності в секторі послуг, передає телеканал "Росія 24".

Китай був єдиною країною з чотирьох найбільших ринків, що розвиваються, де було зареєстровано зниження промислового виробництва обробних галузей в I кварталі. В Індії відзначалося прискорене зростання обсягів виробництва до максимального рівня за останні три квартали (втім, згідно з переглянутими даними - статистика Індії за I квартал зовсім не така райдужна), у той час як у Бразилії зростання виробництва було зареєстровано вперше з II кварталу 2011 р. Менш оптимістично дивиться Росія, де спостерігалося зниження зростання виробництва майже до 9-квартального мінімуму, зареєстрованого в III кварталі 2011 р. Тим часом, попит на товари, вироблені підприємствами обробних галузей в країнах з ринками, що розвиваються, залишався слабким на світових ринках в I кварталі, а надходження нових експортних замовлень дещо знизилася.

Серед найбільших ринків, що розвиваються тільки в Індії було зареєстроване зростання надходження нових експортних замовлень.

"Країнам ще доведеться балансувати між небезпекою дуже слабкого зростання і загрозою - якщо вже не реальністю - інфляції, що підтримується зростанням цін на сировинні товари. Однак перспективи продовжують залишатися позитивними, і Китай, Індія, Бразилія і Мексика повинні до 2050 р. ввійти в десятку найбільших економік у світі", - зауважує головний економіст HSBC Стівен Кінг.