ua en ru

Економічне зростання єврозони сповільнилося

Зростання економіки єврозони в III кварталі 2013 р. сповільнилося, хоча це очікувалося аналітиками. Зниження темпів зростання пов'язане з уповільненням темпів у Німеччині та Франції.

Зростання економіки єврозони в III кварталі 2013 р. сповільнилося, хоча це очікувалося аналітиками. Зниження темпів зростання пов'язане з уповільненням темпів у Німеччині та Франції, повідомляє "Росія 24".

Внутрішній валовий продукт єврозони в III кварталі виріс на 0,1% в квартальному виразі, свідчать дані Статистичного управління Євросоюзу.

У річному виразі показник впав на 0,4%.

Аналітики, опитані Blооmberg, прогнозували зростання в квартальному виразі на 0,3% і зниження показника на 0,3% в річному. Нагадаємо, що за підсумками II кварталу економіка регіону вийшла з рецесії, яка тривала шість кварталів підряд.

"Якщо говорити про єврозону, то перед регіоном також стоять важливі питання, які належить вирішити у найближчий місяць. Ще одне велике завдання для єврозони полягає в створенні банківського союзу. Для його створення в листопаді ЄЦБ проведе стрес-тести банківської системи регіону, перевірить якість активів, для того, щоб банківський союз зміг запрацювати через рік", - заявляє старший економіст ING Філіпп Ледент.

Він додає: "Протягом року вже будуть деякі часткові результати, а також вирішуватимуться певні питання і завдання. Отже для єврозони все ще є великі завдання, що вимагають рішення, навіть незважаючи на те, що продовжується поступове відновлення економіки".

Експерти Єврокомісії чекають зростання ВВП єврозони наступного року на рівні 1,1%, безробіття в регіоні залишиться на рекорд високому рівні в 12,2% до 2015 р. Річна інфляція в 17 країнах валютного блоку очікується на рівні 1,5% в 2013 і 2014 рр. У 2015 р., як очікується, показник впаде до 1,4%.