ua en ru

Економічний ефект роботи Офісу бізнес-омбудсмена в II кварталі склав 529 млн гривень

Економічний ефект роботи Офісу бізнес-омбудсмена в II кварталі склав 529 млн гривень Фото: Альгідрас Шемета

Найбільша кількість скарг надійшла від бізнесменів в Києві

Економічний ефект від роботи Офісу бізнес-омбудсмена у другому кварталі 2016 року склав 529 млн гривень. Про це йдеться в прес-релізі за звітом Ради бізнес-омбудсмена за підсумками другого кварталу 2016 року, в якому представлені результати роботи щодо захисту інтересів українських підприємців, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Як повідомляється, у звітному періоді Рада отримала 213 скарг (вдвічі більше, ніж у попередньому кварталі) та успішно закрив 146 справ, що є найвищим показником за всі попередні звітні квартали.


"Прямий фінансовий ефект розслідувань склав у звітному періоді 529 млн. гривень. За 14 місяців роботи інституції з 15 співробітників сукупний економічний ефект закритих справ перевищив 3,5 млрд. гривень", - йдеться в прес-релізі.

За словами бізнес-омбудсмена Альгидраса Шемети, колектив офісу з кварталу в квартал закриває все більше справ з відчутним фінансовим ефектом для скаржників. Тільки в цьому кварталі фахівці офісу допомогли заощадити бізнесу більше 500 млн гривень. При цьому відсоток відхилених скарг знизився вдвічі порівняно з минулим роком, що свідчить про зростання поінформованості підприємців про наявність такого відомства.

Як зазначається, основним джерелом звернень (78% скарг) залишилися представники малого і середнього бізнесу, які працюють у сферах промисловості, сільського господарства, оптової торгівлі та бізнес-послуг. Найактивніше у другому кварталі скаржилися в Києві (95), Київської (21), Харківській (11), Одеській (11) і Дніпропетровській (9) областях. Не надійшло скарг з Чернігівської області.

При цьому, серед позитивних тенденцій у звітному кварталі – зменшення кількості скарг щодо реєстрації бізнесу і прав власності.

"Це можна пояснити успішною реалізацією реформи реєстраційних послуг. Останнім часом також зменшилась кількість скарг бізнесу на отримання дозволів і ліцензій", - наголошується в релізі.

Як повідомлялося, Гройсман доручив Насирову до 24 серпня вирішити питання відшкодування ПДВ.