ua en ru

ЄК заявила, що соцмережі не справляються з видаленням постів, що розпалюють ненависть

ЄК заявила, що соцмережі не справляються з видаленням постів, що розпалюють ненависть Фото: Facebook

У загальній складності видаляється шість таких постів з десяти

У Європі такі соціальні мережі, як Facebook, Twitter і YouTube не справляються з видаленням постів, що розпалюють ненависть, протягом 24 годин. Про це йдеться в спеціальній доповіді Єврокомісії, повідомляє Die Welt.

Так, згідно з дослідженням Єврокомісії, яке ґрунтується на аналізі поведінки інтернет-компаній в 24 країнах Європи в період з березня по травень 2017 року, з тих постів, на які надійшли скарги, Facebook видаляє дві третини, Twitter - 37,5%, а YouTube - 66%.

Як повідомляється, в загальній складності з десяти постів видаляється лише шість. Зокрема, протягом доби видаляється тільки кожен другий пост, тоді як 15% постів залишаються опублікованими близько тижня, а 13% - ще довше.

Найбільш популярними темами постів, що розпалюють ненависть, є ксенофобські і ісламофобські висловлювання (18,1%), пости про етнічне походження (16,3%), сексуальна орієнтація (12,9%) і національність (9,2%).

Як наголошується, необхідність перевірки публікацій, що викликають підозру, була узгоджена в 2016 році представниками Єврокомісії, Facebook, Twitter, YouTube і Microsoft.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська соціальна мережа "ВКонтакте" закриє свій офіс в Києві.