ua en ru

Словаччина і Польща виступають проти введення квот на прийом біженців

Словаччина і Польща виступають проти введення квот на прийом біженців Фото: Словаччина і Польща виступають проти квоти на біженців

Згідно з квотою країна повинна прийняти більше 7% всіх мігрантів, які потрапили в Європу

Словаччина і Польща виступають проти введення системи обов'язкових квот для приймання біженців. Про це заявив глава Міністерства внутрішніх справ Словаччини Роберт Калиняк, передає Reuters.

Як наголошується, пропозиція Єврокомісії щодо розподілу біженців країнам Європейського Союзу відкидає назад раніше докладені зусилля з подолання міграційного кризи.

"Подання пропозицію відкидає нас на дев'ять місяців тому в деяких аспектах не відповідає реальності," - заявив міністр Словаччини.


Як відомо, противником системи квот, узгоджених в 2015 році, виступає Словаччина. Представники країни звернулися до суду, щоб оскаржити запропоновану Єврокомісією схему.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак зазначив, що Польща також не буде миритися з запропонованої ЄС системою квот на біженців.

Зазначимо, що згідно з квотою країна повинна прийняти більше 7% всіх мігрантів, які потрапили в Європу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Чехії не виключає юридичних кроків проти Європейського Союзу в разі спроби запровадити систему обов'язкових квот на прийом мігрантів.