ua en ru

ЄІБ може виділити на оновлення електричок 100 млн євро

ЄІБ може виділити на оновлення електричок 100 млн євро Фото: "Укрзалізниця" (РБК-Україна)

ЄІБ представить кілька форм можливої співпраці з оновлення поїздів для приміського руху

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) готовий інвестувати в оновлення приміського рухомого складу ПАТ "Укрзалізниця" (УЗ) 100 млн євро. Про це повідомив в. о. голови правління УЗ Євген Кравцов, передає прес-служба УЗ.

Зазначимо, що фахівці УЗ взяли участь у презентації в Дніпрі і Запоріжжі проекту фінансування оновлення приміського залізничного рухомого складу, підготовленого експертами Європейського інвестиційного банку.

Повідомляється, що ЄІБ надасть органам місцевої влади у різних регіонах кілька форм можливої співпраці з оновлення поїздів для приміського руху. Ці варіанти передбачають можливість оновити до 70% всіх поїздів, що забезпечують приміські залізничні перевезення в окремому регіоні.

За словами Кравцова, умови придбання нових поїздів та їх постачальник буде визначатися шляхом проведення міжнародного тендеру, який відбудеться за вимогами ЄІБ.

За попередніми даними, банк готовий інвестувати в оновлення приміського рухомого складу УЗ 100 млн євро.

Нагадаємо, 23 лютого "Укрзалізниця" і американська компанія General Еlectric Transportation підписали пакет документів, який передбачає 15-річне партнерство у модернізації локомотивного парку і постачання нових локомотивів.