ua en ru

ЄІБ планує до кінця року підписати з Україною три угоди на 1 млрд євро

ЄІБ планує до кінця року підписати з Україною три угоди на 1 млрд євро Джерело фото: прес-служба АПУ

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) за результатами 2014 р. готовий підписати з Україною три угоди на більш ніж 1 млрд євро. Про це сьогодні повідомив віце-президент ЄІБ Ласло Бараньяй, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас дуже амбітні плани ще на цей рік. Ми плануємо підписати угод на загальну суму 1 млрд євро", - сказав Бараньяй.

Віце-президент ЄІБ додав, що кредитні кошти будуть надаватися як на централізованому рівні, так і муніципалітетам, приватному сектору.

"Передбачається створення робочої групи, яка займатиметься підготовкою проектів та їх реалізацією", - сказав Бараньяй.

"Ще три проекти внесені до порядку денного на засідання Ради директорів ЄІБ, яке відбудеться 15 грудня. Один із цих проектів - це проект надання допомоги Україні з відновлення на ранньому етапі. Це дуже необхідний проект для України. Інший проект у рамках надання фінансової допомоги малим середнім підприємствам, а ще один проект у рамках сприяння торгівлі. У нас є всього два тижні на підготовку", - зазначив він.

Зокрема, за словами віце-президента ЄІБ, 200 млн євро будуть надані на проект з відновлення України на ранньому етапі, позика для допомоги малим і середнім підприємствам 400 млн євро, позика на підтримку розвитку торгівлі 400 млн євро. Таким чином, загалом до кінця року ЄІБ може прийняти рішення про фінансування проектів ще на 1 млрд євро.

Нагадаємо, раніше сьогодні президент ЄІБ Вернер Хойер (на фото ліворуч) заявив про те, що банк надасть Україні протягом трьох років 3 млрд євро фінансової підтримки.