ua en ru

Єгипетський суд засудив понад 160 прихильників Мурсі до тюремного ув'язнення строком до 15 років

Єгипетський суд засудив понад 160 прихильників ісламістського руху "Брати-мусульмани" до тюремного ув'язнення на термін до 15 років.

Єгипетський суд засудив понад 160 прихильників ісламістського руху "Брати-мусульмани" до тюремного ув'язнення на термін до 15 років, передає Reuters.

Як зазначає агентство, 126 осіб отримали по 10 років позбавлення волі за звинуваченням у приналежності до терористичної угруповання, а також в участі в безладах в провінції Кафр-еш-Шейх після повалення Президента Єгипту Мохаммеда Мурсі. Ще 37 осіб отримали по 15 років тюремного ув'язнення. Зазначається, що їх також звинувачували і в спробі підірвати станцію метро в Каїрі.

У березні понад 500 прихильників Мурсі були засуджені до смертної кари. Їх визнали винними у вбивстві поліцейського, нападі на людей і знищенні приватної власності.

З моменту повалення Мурсі в липні 2013 р. більше 1 тис. чоловік було вбито, кілька тисяч прихильників партії "Брати-мусульмани", з якої відбувається Мурсі, перебувають у в'язниці, а партія оголошена терористичною організацією.