ua en ru

Єгипетські суди засудили до тюремних термінів більше сотні прихильників Мурсі

Суди в Єгипті сьогодні засудили 113 прихильників усунутого з посади Президента країни Мохаммеда Мурсі до тюремних термінів до 3-х років.

Суди в Єгипті сьогодні засудили 113 прихильників усунутого з посади Президента країни Мохаммеда Мурсі до тюремних термінів до 3-х років. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Підсудних визнали винними в участі в несанкціонованих виступи, що супроводжувалися насильством. На частину засуджених стягнуто грошові штрафи. Серед отримали терміни ув'язнення - студенти каїрського університету "Аль-Азхар", де учні періодично організовують протестні акції на підтримку Мурсі, які припиняються службами безпеки.

Виступи з вимогою відновити Мурсі на посаді організовуються його прихильниками регулярно з тих пір, як він був усунений від влади військовими в липні минулого року. У грудні влади оголосили рух "Брати-мусульмани", від якого Мурсі балотувався в Президенти, терористичною організацією. За останні місяці в країні були заарештовані сотні людей, серед них члени керівництва "Братів-мусульман".

Сам Мурсі, який міститься під вартою, проходить обвинуваченим у справі про підбурюванні до вбивств опозиційних демонстрантів в період його перебування у влади.