ua en ru

Єгипет заявив про вбивство 16 екстремістів в операції на Сінаї

Єгипет заявив про вбивство 16 екстремістів в операції на Сінаї Фото: військові Єгипту (english.gov.cn)

Ще четверо "екстремістів" та 30 підозрюваних були затримані

Єгипетська армія заявила, що її військові ліквідували 16 екстремістів під час масштабної антитерористичної операції на Сінайському півострові. Ще четверо "екстремістів" та 30 підозрюваних були затримані, повідомляє з посиланням на заяву представника армії в ефірі єгипетського державного телебачення DW.

Зазначено, що єгипетська АТО із залученням армії та поліції проти угруповань бойовиків розпочалася 9 лютого 2018 року. Активні дії розгорнули на Сінайському півострові, в дельті Нілу, а також у північних та пустельних західних регіонах на кордоні з Лівією.

Наголошується, що одним із поставлених завдань є "посилення контролю" в прикордонних регіонах. Крім сухопутних військ, в операції беруть також участь військово-повітряні сили та військово-морський флот країни.

Як повідомляється, нинішня військова операція проти загонів бойовиків відбувається за місяць до проведення президентських виборів, на яких чинний президент країни Абдель-Фатах аль-Сісі балотуватиметься на другий термін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що єгипетська армія розпочала масштабну антитерористичну операцію проти ісламістів на Синайському півострові та інших регіонах.