ua en ru

Єфремова затримали незаконно, підозру йому досі не оголосили, - адвокат

Єфремова затримали незаконно, підозру йому досі не оголосили, - адвокат Фото: момент затримання Єфремова

Екс-"регіонал" перебуває в Генпрокуратурі, а не в СІЗО СБУ

Колишнього голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова затримали незаконно і необґрунтовано, підозру йому все ще не оголосили. Про це заявив адвокат екс-"регіонала" Олександр Мельников в ефірі телеканалу "112 Україна".

"На цей час (18:15 - ред.) підозру йому (Єфремову - ред.) не оголошено. Він перебуває в Генеральній прокуратурі України з ранку - він не в СІЗО СБУ, він не був у СІЗО СБУ...", - повідомив захисник.


"Важливо, що затриманий він незаконно і необґрунтовано. Про це свідчить протокол затримання, в якому сказано, що він робив замах на втечу, будучи в статусі підозрюваного, хоча він таким не є. Він є обвинуваченим по абсолютно іншій справі, за якою я здійснюю його захист протягом майже півтора року - по так званих "законах 16 січня". Інших підозр йому ніхто не пред'являв по цю хвилину, а затримали його нібито як підозрюваного у скоєнні злочину", - зазначив Мельников.

При цьому адвокат припустив, що генпрокурора Юрія Луценка підставили з інформацією в справі Єфремова.

"У мене є сумніви, чи не підставив хтось генерального прокурора", - сказав він, додаючи, що наразі він перебуває разом із Єфремовим у Генпрокуратурі.

Нагадаємо, Єфремова затримали за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України сьогодні, 30 липня, в аеропорту "Бориспіль", коли той намагався виїхати до Відня (Австрія).