ua en ru

Єфремов: Законопроект про мови може бути розглянуто на поточному пленарному тижні

Законопроект про мови може бути розглянутий Верховною Радою України (ВР) на цьому пленарному тижні. Про це в ході брифінгу заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Єфремова, опозиція ставить завдання не допустити розгляд мовного законопроекту, однак він зазначив, що згідно законодавчої нормі, якщо протягом 30 днів профільний комітет не розгляне поправки, то сесія має право розглянути документ в залі: "Це може трапиться на цього тижня, якщо комітет не встигне підготувати порівняльну таблицю до другого читання сесія має право в сесійній залі розглянути цей законопроект ", - заявив Єфремов.

Єфремов зазначив, якщо поправки не будуть готові, то він може бути прийнятий в тому вигляді в якому він був у першому читанні.

Нагадаємо, 5 червня ц.р. був прийнятий у першому читанні законопроект про основи державної мовної політики. Законопроектом збережений конституційний державний статус української мови. При цьому, на території Україні гарантується вільне використання регіональних мов, в тому числі і російського.