ua en ru

Єфремов стверджує, що експерт СБУ не знайшла в його виступах розпалювання ворожнечі

Екс-лідер фракції "Партії регіонів" Олександр Єфремов стверджує, що експерт від Служби безпеки України Тетяна Бутко в ході судового засідання не знайшла в його висловлюваннях розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Про це він заявив у перерві судового засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"З усіх питань, які ми поставили експерту за статтею, яка мені інкримінується, експерт на всі питання відповіла, що відповідно до цієї статті немає ніякого розпалювання ні національної ворожнечі, ні, тим більше, інших питань", - заявив Єфремов.

За його словами, експерт Бутко ході судового засідання дала коментар по 7 блоках його виступів у Верховній Раді.

Також Єфремов зазначив, що слідчі виривали фрази виступів з контексту.

Єфремов стверджує, що експерт СБУ не знайшла в його виступах розпалювання ворожнечі

(Джерело фото: @HromadskeTV)

Нагадаємо, 14 лютого 2015 р. ГПУ спільно з СБУ затримала Єфремова. 16 лютого Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці або заставу 3,7 млн грн. Проте пізніше стало відомо, що за Єфремова внесено заставу, але ГПУ пред'явила йому нові звинувачення, зокрема, у розпалюванні міжнаціонального конфлікту.

18 лютого Генеральна прокуратура повідомила колишньому народному депутату Олександру Єфремову про підозру у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

Суд постановив, що обирати запобіжний захід Єфремову будуть у закритому режимі, проте захист Єфремова проти обрання запобіжного заходу судом у закритому режимі.