ua en ru

Єфремов: У Президента немає підстав ветувати закон про мови після його прийняття парламентом

Глава парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов упевнений, що для того, щоб ветувати після прийняття Верховною Ради законопроект про мови у Президента не буде підстав. Про це він заявив на сьогоднішньому брифінгу в парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент може не підписати відповідний законопроект, якщо там буде порушення закону, чи Конституції України, тоді Президент не має права підписувати цей законопроект. У тому документі й законопроекті, який ми розглядаємо, порушення норм Конституції немає. Це я вас запевняю, тому що він пройшов перевірку як серед юристів, усередині нашої держави, так і за межами нашої держави. Тому, ми можемо щось припускати. Але в даній ситуації, я не бачу, якщо парламент проголосує за даний законопроект, які можуть бути аргументи у адміністрації президента для того, щоб не підписати цей закон", - сказав Єфремов.

Він також підкреслив що "Президент абсолютно правильно діє", не висловлюючи своєї позиції щодо даного законопроекту до його остаточного ухвалення.

Нагадаємо, 5 червня ц.р. був прийнятий у першому читанні законопроект про основи державної мовної політики.