ua en ru

Єфремов: Передача українських ТЕЦ у консигнацію не означає їх приватизацію

Народний депутат України, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що ухвалення парламентом закону про передачу українських ТЕЦ в консигнацію не дозволить приватизовувати ці об'єкти. Про це він заявив на сьогоднішній прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Був проголосований ... законопроект щодо можливості роботи на ТЕЦ в рамках передачі їх в консигнацію. Я хочу пояснити, що це таке. Це не приватизація. Це коли об'єкт залишається в державній власності, але в цьому законопроекті прописано, що він може бути переданий в консигнацію інвесторам за умови, якщо інвестор пропише програму переведення роботи даної ТЕЦ з газової складової на вугільну складову", - пояснив Єфремов.

Він упевнений, що ухвалення цього закону розв'яже руки владі для вирішення проблем, що існують в цій сфері, і зокрема дозволить вирішити питання диверсифікації енергоносіїв.

Як раніше повідомлялося, 12 квітня парламент 243 голосами прийняв у другому читанні і в цілому законопроект № 9713 від 16 січня 2012 р. "Про внесення змін до деяких законів України щодо питань приватизації".

Раніше міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко заявляв, що Україна планує перекласти всі ТЕЦ на вугілля, що дозволить економити близько 6 млрд куб. м газу на рік.