ua en ru

Єфремов не виключає винесення на референдум питання розпуску парламенту

Парламент в нинішньому форматі недієздатний. У цій ситуації, можливо, треба звернутися до народу й запитати, чи потрібен такий парламент або вибирати його на мажоритарній основі. Про це заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов сьогодні на брифінгу в парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

Єфремов зазначив, що опозиція зайняла неконструктивну позицію: "Парламент в нинішньому форматі недієздатний. У цій ситуації, можливо, нам треба звернутися до народу... Сьогодні опозиція не налаштована на конструктивну роботу... Можливо, для цього необхідне проведення референдуму, і якщо ми приймемо таке рішення, то до цього будуть залучені групи юристів і фахівців. Це моя особиста точка зору ".

"Можливо варто провести референдум і запитати народ, чи потрібен такий парламент або вибирати його на мажоритарній основі", - заявив він.

При цьому Єфремов не конкретизував, коли і як можна буде провести цей референдум. Він упевнений тільки в тому, що провести такий референдум при цьому парламенті буде неможливо.

При цьому глава фракції Партії регіонів зазначив, що ПР готова голосувати за рішення про вибори мера Києва тільки після рішення Конституційного суду України.

"Наша точка зору була зрозуміла ще 2 місяці тому... Ми чекаємо рішення КСУ, і як тільки воно буде, ми готовий і голосувати по даному питанню", - заявив Єфремов.