ua en ru

Єфремов: Конституцію не можна змінювати законом про зміну повноважень КСУ

Конституцію України не можна змінювати законом про зміну повноважень Конституційного суду України.

Конституцію України не можна змінювати законом про зміну повноважень Конституційного суду України. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зміни до Конституції може відбуватися тільки в рамках самої Конституції, ст.13. Тому будь-які інші зміни не будуть сприйняті ні органами влади, ні зарубіжними колегами. Всі хто думає, що можна Конституцію можна змінювати актами, папірцями, не розуміють, що, якщо вони прийдуть до влади, то точно також можна буде скасувати", - заявив Єфремов.

Він повідомив, що після закриття засідання він зайшов в кабінет спікера ВР Володимира Рибака для проведення консультацій, але нікого з лідерів опозиційних фракцій там не було. "Я взагалі не розумію, де вони і чим займаються", - заявив Єфремов.

Глава фракції Партії регіонів звинуватив лідерів опозиції в саботажі створення робочої групи з підготовки змін до Конституції.

Нагадаємо, що сьогодні заступник голови фракції "Батьківщина" повідомив про підготовку опозицією проекту закону про повноваження КСУ. Після прийняття закону КСУ сам зможе скасувати рішення про повернення до президентської республіки.