ua en ru

Ефект від антикорупційних заходів оцінюється у 6 млрд долларів, - Порошенко

Ефект від антикорупційних заходів оцінюється у 6 млрд долларів, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко додав, що інвестори повірили у перспективи в Україні

Ефект від антикорупційних заходів оцінюється у 6 млрд долларів. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході виступу у парламенті із щорічним посланням, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Порошенка, українська економіка потребує колосальних інвестицій і створення робочих місць.

"В рейтингу Всесвітнього банку Doing Busines Україна за 5 років піднялась на 61 сходинку. Лише за рік ми прийняли закони, які впливають на покращення інвестиційного клімату. Прийняли закон про валюту… Дякую, що підтримали ініціативу про єдине вікно на митниці. Інвестори помітили результати антикорупційної стратегії. Такі як впровадження Prozorro, електронне відшкодування ПДВ, початок створення ВАКС тощо. У 6 мільярдів доларів оцінюють експерти ефект від антикорупційних заходів", - повідомив Порошенко.

Він додав, що інвестори повірили у перспективи в Україні.

"Минулого тижня я був присутнім на підписанні двох великих інвестиційних угод на загальну суму майже 1 мільярд доларів. Це лише на минулому тижні. Одна з них стосується альтернативної енергетики. А друга - це найбільша інвестиція в АПК за часи незалежності. Одже іноземні інвестори нарешті вірять в перспективу нашої країни та створюють тут робочі місця. В передчутті зростання торгівельної спроможності України. Це позитивна тенденція, яку нам треба посилювати", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за словами Порошенка, за підсумками І кварталу 2018 року капітальні інвестиції в Україну зросли на 26,5%.

Додамо, також повідомлялося, що Королівство Норвегія готова інвестувати у відновлювану енергетику України до 400 млн євро.

Крім того, Шведська компанія IKEA ухвалила рішення про співрацю з Україною та готова відкрити перший свій магазин у Києві.