ua en ru

Єдина база даних оцінки нерухомості повинна запрацювати з червня, - Трубаров

Єдина база даних оцінки нерухомості повинна запрацювати з червня, - Трубаров Фото: Віталій Трубаров (facebook)

Після запуску бази бюджет може додатково отримати до 3 млрд гривень доходів

На сьогоднішній день Фонд державного майна (ФДМ) закінчує розробку Єдиної бази даних оцінки нерухомості, яку планується запустити з червня цього року. Про це повідомив в. о. голови ФДМ Віталій Трубаров в ефірі "5 каналу", передає "Дзеркало тижня".

"Ми зараз вже закінчуємо цю процедуру. Я думаю, що з червня місяця ми вже перейдемо на нові рубежі", – сказав він.

Трубаров підкреслив, що основна мета створення такої бази - це недопущення умисного заниження вартості об'єктів нерухомості для ухилення від оподаткування. Особливо часто такі махінації проводяться у великих містах з населенням кілька мільйонів", - зазначив глава ФДМ.

Трубаров розповів, що очікуваний додатковий дохід держави від запуску системи складає 2-3 млрд гривень.

"За нашими даними, коли ця система запрацює, державний бюджет може одержати додатково від 2 до 3 млрд грн", – спрогнозував Трубаров.

За його словами, оцінювач в своїй роботі буде використовувати спеціальну програму та вносити дані по угоді в базу.

"Якщо він потрапляє в індикатив, який там існує, тоді його робота приймається, і нотаріус має право оформити (угоду). Якщо не приймає, тоді угоди не відбуваються", – пояснив керівник фонду.

Нагадаємо, Фонд державного майна України розробив і передав у профільні міністерства проект закону "Про оренду державного та комунального майна", згідно з яким значно спрощується процедура здачі в оренду держмайна.