ua en ru

ФДМ ініціює спрощення процедури оренди держмайна

ФДМ ініціює спрощення процедури оренди держмайна Фото: ФДМУ розробив новий закон про оренду (УНІАН)

Зокрема пропонується скасувати отримання додаткових дозволів

Фонд державного майна України розробив і передав у профільні міністерства проект закону "Про оренду державного та комунального майна", згідно з яким значно спрощується процедура здачі в оренду держмайна. Про це повідомляє прес-служба ФДМ.

Зокрема, документом передбачена норма, за якою оренда буде здійснюватися виключно через електронні аукціони. Крім того, скасовується необхідність отримувати додаткові дозволи в різних органах управління, а сам процес оренди зменшиться до 45 днів з нинішніх 145.

Також, у новому законі передбачена можливість орендаря самостійно визначати суб'єкт оціночної діяльності, інформація про об'єкт оренди буде розміщена на офіційному сайті і не зажадає ніяких запитів, а кожні три роки буде проходити актуалізація вартості.

При цьому такий порядок передачі об'єктів державної та комунальної власності в оренду буде як єдиних майнових комплексів, так і для окремих об'єктів нерухомого та рухомого майна.

Нагадаємо, Фонд державного майна пропонує в оренду нерухоме майно - частина споруди "Інженерна споруда системи охолодження об'єктів ЧАЕС".