ua en ru

ЄБРР запустив у дію програму поділу ризиків при кредитуванні закупівель с/г техніки в Україні на 50 млн дол

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) спільно з "Райффайзен Банк Аваль", "Райффайзен Лізинг Аваль" і ТОВ "Джон Дір Україна" запустили в дію програму поділу ризиків кредитування сільського господарства в Україні із загальною сумою кредитування 50 млн дол. для закупівлі нового обладнання для аграрного сектора. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник голови правління "Райффайзен Банк Аваль" Артур Іліяв, передає кореспондент РБК-Україна.

"50 млн дол., які будуть освоєні в рамках цієї програми, ми плануємо освоїти протягом двох років" - повідомив Артур Іліяв.

Згідно з програмою, зазначені компанії розділять кредитні ризики, що дозволить дрібним і середнім українським компаніям одержати кредитне фінансування до 5 років у гривні або валюті для купівлі обладнання виробництва John Deere з річними ставками від 1%.

"Ставки починаються з 1%, терміни до 5-ти років, а мінімальний початковий внесок 20%. ...1% - це річна процентна клієнтська ставка по валюті, а по гривні ми починаємо з 13,5%. Ставка буде залежати від терміну і початкового внеску", - заявив Іліяв.

"Верхня планка процентної ставки по валюті 8%, по гривні - 19,85% на 5 років. Я думаю, це якраз той розумний розмір ставки, який можна ще допрацьовувати" - додав він.

Генеральний директор ТОВ "Джон Дір Україна" Петер Крімм додав, що використання нової техніки та обладнання зменшить в Україні збитки в сільському господарстві на 1,5 млрд дол.

Читайте також: ЄБРР може розділити ризики з "Райффайзен Банк Аваль" при кредитуванні закупівель с/х техники в Україні на 20 млн дол