ua en ru

ЄБРР запустив програму кредитування МСБ в Україні обсягом 100 млн дол

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) запустив програму кредитування малого і середнього бізнесу в Україні обсягом 100 млн дол. Про це повідомляє прес-служба банку.
Згідно з повідомленням, сьогодні був підписаний договір про виділення перших 10 млн дол. Credit Europe Bank (CEB) у рамках пілотного проекту.
Очікується, що CEB використовує кошти позики для збільшення свого портфеля кредитування малого, мікро та середнього бізнесу в чотири рази протягом двох років. Це перший проект в Україні між ЄБРР і CEB (українське дочірнє підприємство Турецької Fiba Group). Він спирається на успішний досвід співпраці між двома установами в Росії.
Згідно з повідомленням, необхідність даного проекту зумовлена підтримкою мікро-, малих і середніх підприємств в період економічного підйому в Україні. ЄБРР ставить перед проектом такі завдання:
- заохочення відновлення кредитування МСБ і розширення ринку. Очікується, що проект буде сприяти підвищенню внутрішнього попиту шляхом поліпшення доступу МСБ до фінансування. В рамках проекту буде надана допомога місцевим банкам по відновленню кредитування операцій і забезпечення довгострокового фінансування;
- структура буде сприяти поліпшенню навичок місцевих банків в області фінансування МСБ;
- план буде сприяти розширенню лінійки продуктів для суб-позичальників МСБ, у тому числі в агросекторі, в цілях поліпшення доступу до фінансування для приватних фермерів.