ua en ru

ЄБРР виділяє українському агропромхолдингу "Астарта" кредит 20 млн євро

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надає кредит на суму 20 млн євро українському агропромисловому оператору "Астарта".

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надає кредит на суму 20 млн євро українському агропромисловому оператору "Астарта". Про це повідомляє прес-служба банку.

Повідомляється, що даний проект в рамках програми "Фінансова підтримка українського корпоративного бізнесу" спрямований на забезпечення компанії в оборотних коштах.

Холдинг "Астарта", акції якого котируються на Варшавській фондовій біржі, є одним з найбільших клієнтів ЄБРР в агропромисловій сфері з 2008 р. Кредитні кошти будуть використані для підтримки діяльності компанії і забезпечення її потреб у ліквідності на фоні зменшення доступності зовнішнього фінансування в Україні, зазначають у банку.

ЄБРР - найбільший фінансовий інвестор в Україні. Станом на початок серпня 2014 р. банк виділив через 331 проект в Україні 9,4 млрд євро (12,5 млрд. дол.).

"Астарта" - вертикально-інтегрований холдинг, який з 1993 р. працює у сфері цукрового і сільськогосподарського виробництва, з повним циклом цукрового виробництва: від вирощування буряків до виробництва цукру. Основна діяльність агропромхолдингу полягає у вирощуванні буряків, зернових і олійних культур, виробництві високоякісного цукру та супутньої продукції (меляса і сухий гранульований жом), а також молока і м'яса. В кінці 2013 р. розпочав роботу завод з переробки сої м. Глобине. Крім того, "Астарта" активно впроваджує біоенергетичні проекти.