ua en ru

ЄБРР виділить "Галнафтогазу" пакет фінансування в обсязі 110 млн дол

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) прийняв рішення виділити концерну "Галнафтогаз" пакет фінансування в обсязі 110 млн дол. Про це повідомив прес-секретар представництва ЄБРР в Україні Антон Усов, передає Reuters.
За його словами, із загальної суми 80 млн дол. виділяються у вигляді кредиту, а 30 млн дол. - інвестиції в капітал компанії.
ЄБРР, який з 2009 р. є власником 10,3% акцій "Галнафтогазу", не повідомляє про те, на скільки зросте його частка. За оцінкою Міжнародної фінансової корпорації (IFC), що схвалила на початку червня виділення "Галнафтогазу" пакету фінансування в обсязі 80 млн дол., ЄБРР стане власником близько 19% акцій продавця нафтопродуктів.
"Галнафтогаз" спрямує залучені у міжнародних фінансових інститутів кошти на розвиток мережі АЗС та інфраструктури.
Нагадаємо, в кінці травня представник "Галнафтогазу" повідомив, що орієнтовно наприкінці 2011 - початку 2012 р. компанія планує в рамках IPO на Варшавській біржі виручити за міноритарний пакет своїх акцій 200 млн дол.
"Галнафтогаз" входить до холдингу "Універсальна інвестиційна група". Концерн утворений у 2001 р. шляхом об'єднання трьох великих продавців нафтопродуктів на заході України - Івано-Франковськнафтопродукт, Закарпатнафтопродукт-Ужгород і Закарпатнафтопродукт-Хуст.