ua en ru

ЄБРР виділив Україні майже 26 млн євро на сонячні електростанції

ЄБРР виділив Україні майже 26 млн євро на сонячні електростанції Фото: сонячні панелі (facebook.com/petroporoshenko)

Станції альтернативної енергії планують збудувати у Вінницькій області

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділив 25,9 млн євро на будівництво трьох сонячних електростанцій у Вінницькій області. Про це 11 березня 2018 року повідомив президент Петро Порошенко в своєму Facebook.

"Цей проект - ще один крок до енергонезалежності нашої держави. А також - нові робочі місця для 350 людей, які будуть зайняті на будівництві та ще 15-ти, зайнятих на обслуговуванні станції", - наголосив глава держави.

European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) виділив 25,9 млн євро на будівництво трьох сонячних...

Опубліковано Петром Порошенком 11 березень 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Франція планує до 2022 року надати 700 мільйонів євро для розвитку проектів сонячної енергетики в країнах, що розвиваються.

На початку 2018 року стало відомо, що в Чорнобилі в зоні відчуження очікується запуск першої сонячної електростанції потужністю в мегават. Нова електростанція розташована всього в 100 метрах від нового саркофага четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС. Розмір станції складе приблизно 1,6 га - це два футбольні поля. На будівництво витрачено один мільйон євро.

"Ця сонячна електростанція може задовольнити потреби селища середнього розміру, або близько 2 тис. будинків", - сказав глава українсько-німецької компанії "Солар Чорнобиль" Євген Варягін.