ua en ru

ЄБРР вирішив виділити "Миронівському хлібопродукту" 25 млн євро кредиту на будівництво біогазового заводу

ЄБРР вирішив виділити "Миронівському хлібопродукту" 25 млн євро кредиту на будівництво біогазового заводу Фото: Юрий Косюк (latifundist.com)

Будівництво біогазового заводу планується у Вінницькій області

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) вирішив виділити "Миронівському хлібопродукту" 25 млн євро кредиту на будівництво біогазового заводу. Про це у Facebook повідомив власник агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" (МХП) Юрій Косюк.

"Хочу поділитись з вами інформацією - Європейський банк реконструкції та розвитку прийняв рішення виділити "Миронівському хлібопродукту" кредит у розмірі 25 млн євро на будівництво нового біогазового заводу у Вінницькій області. Після побудови всіх черг комплексу, він стане найбільшим у світі виробником біогазу на основі органічних відходів потужністю до 20 мегават", - написав він.

Косюк зазначив, що це другий комплекс, який будує МХП. Перший запрацював у 2013 році в Дніпропетровській області.

ЄБРР вирішив виділити "Миронівському хлібопродукту" 25 млн євро кредиту на будівництво біогазового заводу

Фото: Facebook Юрія Косюка

"Цей амбітний проект є продовженням реалізації комплексної стратегії МХП з енергонезалежності країни. Крім того, запуск цього підприємства є значним вкладом нашого холдингу в загальне покращення екологічної ситуації в країні. Особисто ж для мене це чергове підтвердження того, що МХП рухається у вірному напрямку, та доказ довіри європейських інституцій до українського бізнесу", - додав він.