ua en ru

ЄБРР: Розмір вливань у фінсектор України в 2012 р. складе 200-300 млн дол

Розмір вливань Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) у фінансовий сектор України в 2012 р. складе 200-300 млн дол. Про це РБК-Україна сказав старший банкір Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Олександр Павлов.
"У фінансовому секторі у нас обсяги (плануються) в розмірі від 200 до 300 млн дол... Приблизно третина цього обсягу - це торгове фінансування, інше - це лінії середньострокового кредитування для малого і середнього бізнесу і для фінансування енергоефективних проектів. Якщо будуть з'являтися можливість і необхідність участі в капіталі... або підтримки... кредитами або іншими видами фінансування, то ми будемо відкриті", - зазначив Павлов.
Крім цього, за його словами, загальний обсяг фінансових ресурсів, який ЄБРР вкладе в Україну, - близько мільярда євро, - у наступному році повинен залишитися на тому ж рівні, що і в поточному році.
"Істотного зниження точно не буде. Операційна стратегія не змінюється. Ми не бачимо підстав щось змінювати, оскільки наше завдання - фінансувати приватний бізнес, на що потрібні величезні (ресурси). Оскільки комерційні банки, мабуть, будуть продовжувати кредитувати дуже слабо, то попит на наше фінансування тільки підвищиться. Тому ми не бачимо необхідності скорочувати (фінансування), ми з задоволенням вклали б і більше. Все залежить від того, наскільки позитивною або негативною буде ситуація в економіці", - додав Павлов.