ua en ru

ЄБРР розглядає можливість інвестування в проекти на Близькому Сході і в Північній Африці до 2,5 млрд євро щорічно

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) розглядає можливість інвестування в проекти на Близькому Сході і в Північній Африці до 2,5 млрд євро щорічно, йдеться в повідомленні ЄБРР.
"Акціонерам банку вдалося досягти прогресу в питанні прийняття рішення про початок інвестування в проекти в країнах Близького Сходу та Північної Африки. Дане рішення є важливим компонентом реакції міжнародного співтовариства на демократичні зміни в арабському світі", - наголошується в повідомленні.
Раді директорів ЄБРР доручено підготувати відповідні рішення та рекомендації щодо розширення географічного мандата діяльності в даному регіоні до 31 липня 2011 р. ЄБРР вже розглядає заявку Єгипту на отримання статусу країни діяльності банку, а також заявку Марокко, акціонера ЄБРР, що нещодавно висловив аналогічне бажання стати країною- одержувачем інвестицій кредитної організації.
При цьому акціонери ЄБРР розглядають можливість розширення регіону діяльності банку і на інші країни Близького Сходу та Північної Африки. "Будь-яке рішення щодо інвестування у цей регіон буде залежати від реалізації політичних і економічних реформ у відповідних країнах", - підкреслюється в повідомленні.
Європейський банк реконструкції і розвитку є міжнародною фінансовою організацією, яка фінансує проекти в ряді країн від Центральної Європи до Середньої Азії. Акціонерами банку є 61 країна і дві міждержавні установи.