ua en ru

ЄБРР профінансує новий проект у галузі сонячної енергетики в Україні на суму 5,6 млн євро

Європейський банк реконструкції та розвитку профінансує в Україні новий проект у галузі сонячної енергетики на суму 5,6 млн євро. Про це повідомила прес-служба ЄБРР.

"Новий проект у галузі сонячної енергетики є частиною Програми фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF) - інвестиційного механізму ЄБРР обсягом 70 млн євро (50 млн євро від ЄБРР і 20 млн євро від ФЧТ), призначеного для надання фінансування приватним місцевим підприємствам, бажаючим інвестувати кошти в проекти з відновлюваної енергетики в Україні ", - йдеться в повідомленні.

Технічна допомога в підготовці проектів, розробці нормативної бази та проведенні стратегічної екологічної оцінки фінансується Глобальним екологічним фондом (ГЕФ).

ФЧТ був створений в 2008 р. для надання країнам з середнім рівнем доходів підтримки у впровадженні відновлюваних та енергоефективних технологій, що володіють великим потенціалом для мінімізації довгострокових викидів парникових газів.

Нагадаємо, раніше ЄБРР підтримав проект з відновлюваної енергетики, який передбачає розробку, будівництво та експлуатацію у Вінницькій обл на півдні України, сонячної електростанції потужністю 5 МВт, оператором якої буде місцева компанія "Ренджі Томашпіль".

ЄБРР - найбільший фінансовий інвестор в Україні. Станом на 31 березня 2013 ЄБРР виділив через 337 проектів в Україні понад 8,63 млрд євро (11 млрд дол.).

Читайте також: ЄБРР виділить на будівництво сонячної електростанції у Вінницькій області 5,6 млн євро